FAQ
Her har vi samlet en række spørgsmål som bestyrelsen finder relevant for grundejere i Keilstruplund.
Her samler bestyrelsen spørgsmål og svar omkring forskellige emner. Bestyrelsen forsøger at svare på spørgsmål efterhånden, som de dukker op fra grundejerne.
FAQ bliver løbende opdateret med spørgsmål og svar – og du kan også stille spørgsmål til bestyrelsen via Facebook og/eller mail
I Keilstruplund har alle huse installeret en rottespærre.
Rottespærren sidder i røret mellem samlebrønden og huset.
Hvis der er mindre ophobninger af papir eller efterladenskaber ved rottespærrens åbning, kan disse ofte fjernes ved at spule rottespærren med haveslangen eller ved at kaste en spand vand ned i brønden.
Nogen grundejere vil opleve, at de må have spulet deres kloakafløbet. Her kan bestyrelsen anbefale, at man anvender Ravnsnæs Gruppen www.ravnsnaesgruppen.dk eller ring på 22 62 00 85. Et helt normalt besøg koster 975 kr. inkl. moms. De er superprofessionelle, lokale og hurtige.
Du skal huske at fortælle dem, at der er en rottespærre i kloakken. Vi har ikke fået dem afmærket endnu.
Udgifterne til spuling m.v. er en udgift som afholdes af den enkelte grundejer selv.
I Keilstruplund har vi rottespærre i alle husene – alle er senest serviceret i weekenden den 23. – 25. april 2021
Rotter er et stigende problem i Danmark. Med en rottespærre installeret i kloakken kan vi sammen holde rotterne ude af vores huse og vores nærområde.
Rotter er en af de største udfordringer i kloaksystemet. De gnaver sig ind i kloaksystemet, bygger reder og får unger. De har det godt og sikkert i kloakkerne, men hvis de kommer ind i dit hjem, skaber de ravage, spreder bakterier og sygdom.
En sikker måde at holde rotterne væk på er med rotte-sikre rør i rustfrit stål. I rørsystemer af plast eller beton kan rotter gnave sig igennem, hvilket resulterer i en kostbar affære, når der skal graves og genetableres rørsystem igen.
Hvad er en rottespærre?
Rotteproblemer stammer oftest fra kloakken. Når rotterne trænger ind i dit hus, kan de være årsag til ubehagelige lugtgener og skader på blandt andet rør og stikledninger.
En rottespærre består af to klapper, der placeres i kloakledningen i brønden. Klapperne åbnes kun én vej. På den måde kan vandet komme ud, og rotterne kan ikke komme ind.
Tjek din rottespærre
Du bør med jævne mellemrum tage dækslet af brønden og tilse rottespærren.
Vi har vores kloakmesteren Michael Hansen, MHKH – der installerede alle rottespærrer – til at udføre det periodiske eftersyn for at sikre uhindret afløb fra stikledning til samlebrønd.
Her bliver rottespærren rengjort, testet og eventuelle defekte dele bliver skiftet ud.
Udgiften til det periodiske eftersyn betales over Grundejerforeningens driftsbudget.
Det er rigtig vigtigt, at vi får eftersyn af alle rottespærre. Vi har desværre været udsat for at mange huse, som vi ikke kunne få adgang til, men i april 2021 fik vi 100% eftersyn. Så flot!
Har du spørgsmål eller et akut problem må du kontakte kloakmesteren Michael
på mobil: 40 59 51 87 eller formand Ole Gregersen på mobil: 40 20 43 53
Udskrevet:
12. januar 2022
Retningslinjer for den individuelle affaldsløsning i Keilstruplund, vedtaget af generalforsamlingen oktober 2019:
1:
Det anbefales, at den enkelte grundejer i størst mulig udstrækning framelder sig de affaldsbeholdere som tilbydes nu:
Metal/Glas – Papir/Plast – Pap.
Det betyder, at man selv sortere affaldet og aflevere det på genbrugspladsen.
2:
Hvis punkt 1 ikke er muligt anbefales, at den enkelte grundejer sætter det nødvendige antal affaldsbeholdere i egen gård. Hvis man vælger denne løsning skal der etableres et afsætningssted for affaldsbeholderne på tømningsdagen på egen grund – og som lever op til Kommunens retningslinjer.
Affaldsbeholdere, der stilles uden for skel til afhentning, skal stilles på en måde, så det generer trafikken på fortov, cykelsti og vej så lidt som muligt.
3:
Hvis punkt 1 og punkt 2 ikke er muligt anbefales at den enkelte grundejer nøje overvejer antallet af affaldsbeholdere – og at disse så sættes på egen grund – således at placeringen lever op til Kommunens retningslinjer.
4:
Hvis man som grundejer vælger punkt 3, skal man selv afholder udgifterne til etablering af det nødvendige fundament for det nødvendige antal affaldsbeholdere.
På generalforsamlingen blev der nedsat et lille udvalg til at undersøge problemer med vandindtrængning gennem loftet i en række huse i Keilstruplund.
Udvalgets har til opgave at kortlægge problemets omfang samt at indsamle viden og erfaringer med diverse løsningsmuligheder.
Udvalget har udfærdigetet et lille Spørgeskema